Get Adobe Flash player
top1.jpg
top2.jpg
top3.jpg

Zanimivo v objavi

Ogledi muzeja v katerem so na vpogled krajevne značilnosti iz preteklosti ribniške doline so po predhodni najavi na tel. 031 625 194. Vstopnina za organizirane skupine je 1,5 evra, za posameznike pa 2 evra. Otroci do 7 let ne plačajo vstopnine. Obisk z razlago traja približno eno uro. Interesenti si lahko po predhodnem dogovoru z MEH organizirajo tudi prehrano ( ketering – gostišče Pugelj, Ribnica).

Zanimivosti

Sodelujemo

Statistika obiska

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes24
mod_vvisit_counterVčeraj76
mod_vvisit_counterTa teden375
mod_vvisit_counterPrejšnji teden412
mod_vvisit_counterTa mesec2202
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec2969
mod_vvisit_counterSkupaj960908

Na strani (zadnjih 20 min.): 2
Vaš IP: 54.236.58.220
,
Danes: 26 Feb, 2021

Pomembni ljudje v Ravnem Dolu

V vasi Ravni Dol se je rodil Andrej Lušin, ki je po študiju prava na Dunaju postal državni pravdnik na dunajskem cesarskem dvoru. Cesar ga je odlikoval z zlatim križcem in ga povzdignil v plemiški stan. Dobil je naziv »plemeniti Ravnodolski«. Umrl je kot profesor, star 92 let.

Njegov sin, Arnold Luschin, tudi sodnik v Ljubljani (1870 – 1880), je obsodil humorista in izdajatelja šaljivega lista Brencelj Jakoba Aleševca na dva meseca zapora ker je z besedo in sliko pikal takratne politične veljake. Na ljubljanskem Žabjeku, kjer je bil zaprt, je napisal knjigo Ričet z Žabjeka, kuhan v dveh mesecih in zabeljen s pasjo mastjo. V njej je opikal sodnika Lušina, ki mu je naložil tako pokoro.

V tej vasi je bil rojen tudi Anton Arko, ki je bil učitelj v ljubljanski gluhonemnici. Bil je zelo delaven in je v večernih urah poučeval tudi na obrtni šoli v Ljubljani. Umrl je 1913. leta in je pokopan na viškem pokopališču v Ljubljani.

Zadnja objava

Najbolj brano

botom1.jpg
botom2.jpg
botom3.jpg

Spletna stran uporavlja piskotke za svoje informativne namene. Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. EVROPSKA DIREKTIVA.

Sprejmem piškotke za informacijo.

Evropska direktiva o zbiranju piškotkov