Get Adobe Flash player
top1.jpg
top2.jpg
top3.jpg

Zanimivo v objavi

Ogledi muzeja v katerem so na vpogled krajevne značilnosti iz preteklosti ribniške doline so po predhodni najavi na tel. 031 625 194. Vstopnina za organizirane skupine je 1,5 evra, za posameznike pa 2 evra. Otroci do 7 let ne plačajo vstopnine. Obisk z razlago traja približno eno uro. Interesenti si lahko po predhodnem dogovoru z MEH organizirajo tudi prehrano ( ketering – gostišče Pugelj, Ribnica).

Zanimivosti

Sodelujemo

Statistika obiska

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes38
mod_vvisit_counterVčeraj122
mod_vvisit_counterTa teden38
mod_vvisit_counterPrejšnji teden809
mod_vvisit_counterTa mesec1628
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec2749
mod_vvisit_counterSkupaj957365

Na strani (zadnjih 20 min.): 3
Vaš IP: 54.85.57.0
,
Danes: 17 Jan, 2021

Srečanje literatov od Turjaka do Kolpe

Kulturno etnološko društvo Maticova etno hiša v Ravnem Dolu (občina Sodražica) namerava v sredo 15. 10. 2014 v popoldanskem času ob logistični podpori JSKD Ribnica, organizirati srečanje Literatov od Turjaka do Kolpe.Srečanje bo namenjeno piscem proze in pesnikom, ki so, ali izvirajo iz teh krajev. V kolikor bo dopuščalo število omenjenih prijavljencev oz. prostor v objektu (največ do cca 50 - 55), bomo vabilo dopolnili z organiziranimi skupinami ljubiteljev pisane besede iz občin, ki se nahajajo na tem območju (Sodražica, Ribnica, Velike Lašče, Kočevje, Kostel, Loški Potok).

S srečanjem se želimo prešteti tisti, ki se v teh krajih poskušamo v pisanju proze ali poezije ter literarnem udejstvovanju. Letošnje srečanje naj bi bilo začetek vsakoletnih tovrstnih srečanj in nastanek neke vrste (lokalne – vsaj za začetek) Medane.

Srečanju bo dala poudarek že uveljavljena pisateljica iz teh krajev in vidni predstavniki republiškega in lokalnega JSKD. S srečanjem želimo ustvariti vzdušje in dati pogum za ustvarjanje posameznikov in vztrajanju tistih, ki organizirano prebirajo pisano besedo.

S pomočjo izpostave JSKD Ribnica nam je uspelo pridobiti nekaj e-naslovov posameznikov – pisateljev in pesnikov iz nekaterih občin tega območja. Za tiste posameznike tistih občin iz katerih nimamo teh podatkov, bomo vabilo na prijavo objavili v njihovem lokalnem časopisu (Loški Potok, Sodražica, Ribnica).

Ker je vsak začetek težak in negotov, naj bi bilo prvo srečanje bolj družabnega značaja. V nadaljevanju v prihodnjem letu pa bi ga posvetili prebiranju naših izdelkov in prijetnemu druženju.

Natančnejši program letošnjega srečanja bomo pravočasno poslali vsem prijavljencem. Upamo, da ne bo ovira za prijavo in udeležbo morebitni prispevek največ do 5 evrov na posameznika. (Namera glede denarne soudeležbe ni dokončna in še vedno upamo, da nam bo iz drugih virov uspelo zbrati dovolj sredstev za organizacijo.)

S tem dopisom želimo pridobiti informacijo o pripravljenosti udeležbe na srečanje, formalne prijave in podatke o dejanskem številu prijavljencev, da bi lahko ugotovili, koliko imamo še na razpolago prostora v MEH za organizirane skupine, ki jih navajamo na začetku tega dopisa. Zdaj imamo naslove od cca 25 pisočih posameznikov (3 Kostel, 9 Velike Lašče, 13 Kočevje).

Upamo, da vas ne bo od prijave in udeležbe odvrnil morebitni denarni prispevek. Ker pošiljamo ta dopis preko e-pošte, nam lahko po isti poti tudi odgovorite. Vaše odzive oz. prijave pričakujemo do 15. junija 2014, še najrajši pa čim prej, da nam bo ostalo več časa za druge organizacijske potrebe. Tiste, ki se bodo prijavili, bomo po enaki poti dovolj zgodaj obvestili kako in kaj.

Vabimo vas, da se brez kakršnihkoli zadržkov udeležite tega srečanja. Tistim, ki še ne veste, kje se nahajamo, svetujemo, da si dostop ogledate na internetni strani: www.etnohisa.com!

Pričakujemo vaše pozitivne odgovore in vas lepo pozdravljamo!
              

Za KED MEH: Ivan Šega

Zadnja objava

Najbolj brano

botom1.jpg
botom2.jpg
botom3.jpg

Spletna stran uporavlja piskotke za svoje informativne namene. Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. EVROPSKA DIREKTIVA.

Sprejmem piškotke za informacijo.

Evropska direktiva o zbiranju piškotkov