Get Adobe Flash player
top1.jpg
top2.jpg
top3.jpg

Zanimivo v objavi

Ogledi muzeja v katerem so na vpogled krajevne značilnosti iz preteklosti ribniške doline so po predhodni najavi na tel. 031 625 194. Vstopnina za organizirane skupine je 1,5 evra, za posameznike pa 2 evra. Otroci do 7 let ne plačajo vstopnine. Obisk z razlago traja približno eno uro. Interesenti si lahko po predhodnem dogovoru z MEH organizirajo tudi prehrano ( ketering – gostišče Pugelj, Ribnica).

Zanimivosti

Sodelujemo

Statistika obiska

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes21
mod_vvisit_counterVčeraj76
mod_vvisit_counterTa teden372
mod_vvisit_counterPrejšnji teden412
mod_vvisit_counterTa mesec2199
mod_vvisit_counterPrejšnji mesec2969
mod_vvisit_counterSkupaj960905

Na strani (zadnjih 20 min.): 2
Vaš IP: 54.236.58.220
,
Danes: 26 Feb, 2021

Izdaja pete knjige "DEKLE Z JUGA"

Dekle z juga (11)Zgodba je postavljena v čas po osamosvojitvi R Slovenije. Glavna junakinja doživlja usodo, ene izmed 25.671. državljanov takratne Jugoslavije, ki so ostali brez državljanstva.
Zgodba govori o gimnazijki, katere starši so bili iz Juga nekdanje države - oče podoficir v JLA, mati delavka v vojaški pralnici. Po razpadu tedanje skupne države in razpadu njene družine ostane sama v novo nastali državi. V neki situaciji ugotovi, da je v novi državi brez državljanskih pravic. Postala je t.i. izbrisana.
Kot dijakinja dobi otroka in se z njim prebija skozi mladostno življenje. Življenje se ji obrne v pravo smer šele z zamenjavo identitete, a zato plača visok davek – umre ji otrok.
Z vztrajnostjo in s trdim delom ji uspe dokončati igralsko akademijo. Uveljavi se kot scenaristka in režiserka.
Kulisa zgodbe je družbeno dogajanje v letih po osamosvojitvi Slovenije. Mestoma so zabeleženi dogodki iz političnega dogajanja. Tako, da bo lahko bralec tudi v poznejših letih dobil vpogled v ta del delovanja novo nastale države.
Kot avtor si tudi v tem delu prizadevam opisati čas v katerem živim, kar naj bi bilo poznejšim rodovom v pomoč za poznavanje tega obdobja.

Poanta zgodbe: Z delom, vztrajnostjo in trdno voljo se da doseči zastavljen cilj.

'Tehnični' podatki:Knjiga je bila natisnjena v začetku avgusta in predstavljena v septembru 2014.
To je moja peta leposlovna knjiga in tretja izdana v zadnjih treh letih. Naklada je 400 izvodov. Pri izdaji sta finančno pomagali Občina Sodražica, Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine ter družinski proračun.
Knjigo je izdalo Kulturno etnološko društvo Maticova etno hiša. Vsebuje 217 strani 165 x 235 cm in 73.423 besed. Natisnjena je v Partner graf d.o.o. Grosuplje. Lektorica oz. urejevalka teksta je mag. Barbara Rigler, oblikovalka in pripravljalka za tisk pa Berta Žunič.

Avtor knjige: Ivan Šega

 

Dekle z juga (1) Dekle z juga (2) Dekle z juga (3) Dekle z juga (4) Dekle z juga (5)
Dekle z juga (6) Dekle z juga (7) Dekle z juga (8) Dekle z juga (9) Dekle z juga (10)

Zadnja objava

Najbolj brano

botom1.jpg
botom2.jpg
botom3.jpg

Spletna stran uporavlja piskotke za svoje informativne namene. Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. EVROPSKA DIREKTIVA.

Sprejmem piškotke za informacijo.

Evropska direktiva o zbiranju piškotkov